Vrijgevigheid Is Ons Antwoord

God is het ultieme voorbeeld van vrijgevigheid. Hij gaf ons niet alleen leven en een schepping om van te genieten, maar Hij zichzelf aan ons om terug met ons in relatie te staan. Naar Zijn voorbeeld mogen wij nu vrijgevig zijn; vrijgevig naar God en vrijgevig naar anderen. Ons leven wordt beter als geven en dienen is onze tweede natuur is. Als Christenen willen we graag klaar staan voor elkaar en de maatschappij rondom ons. We hebben zoveel middelen die we kunnen inzetten om vrijgevig te zijn naar anderen: onze tijd, onze talenten, ons geld… Vrijgevigheid is geen gevolg van onze omstandigheden, maar een bewuste keuze ondanks die omstandigheden. Wat houdt jou tegen om meer vrijgevig te zijn? Wat is jouw volgende stap in vrijgevigheid en in welk aspect (tijd, talent, geld…)?