Alpha

Wat is Alpha?
Alpha is een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Wat is het doel van het leven? Wie is God en hoe zit het eigenlijk met Jezus? Wat is bidden of hoe lees ik de bijbel? Misschien herken je deze vragen of ben je op zoek naar meer over het christelijk geloof. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeën te delen.

Bij Alpha ontdek je op een ontspannen manier wat het christelijk geloof inhoudt en hoe dit relevant kan zijn voor jou. De meetings zijn laagdrempelig, leerzaam en ook heel gezellig. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. Ontdek samen antwoorden. Je bent niet de enige; wereldwijd volgden meer dan 27 miljoen mensen al een Alpha. In Nederland en België al meer dan 300.000. Ga ook op ontdekking en meld je aan!

Alpha zal begeleid worden door de leiding van het Alpha Team, Ronny & Yvonne.

Hoe werkt het?

Alpha bestaat uit een serie meetings die elk 2,5 uur duren.

We beginnen gezellig met een heerlijke maaltijd.

Dan kijken we een korte video over het onderwerp van de avond.

Daarna praat je hierover door met je vaste groepsgenoten.

En: Alpha is helemaal gratis, inclusief boekje met een samenvatting van alle onderwerpen en ruimte voor aantekeningen.

Data & Tijden

Van harte welkom bij Alpha! Alpha duurt 10 weken en gaat door in de Evangelisch Theologische Faculteit in Leuven (Sint-Jansbergsesteenweg 97, Heverlee).

Meld je hieronder aan. Je krijgt zo snel mogelijk een mail met alle informatie over de eerste bijeenkomst.

De inschrijvingen voor de Alphareeks van voorjaar 2024 zijn afgesloten. Bij interesse, kan je je alvast aanmelden voor een nieuwe reeks in het najaar van 2024. We houden je dan op de hoogte.

Interesse in Alpha