Alpha

NIEUW SEIZOEN START DINSDAG 3 OKTOBER 2023!

Wat is Alpha?
Alpha is een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Wat is het doel van het leven? Wie is God en hoe zit het eigenlijk met Jezus? Wat is bidden of hoe lees ik de bijbel? Misschien herken je deze vragen of ben je op zoek naar meer over het christelijk geloof. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeën te delen.

Bij Alpha ontdek je op een ontspannen manier wat het christelijk geloof inhoudt en hoe dit relevant kan zijn voor jou. De meetings zijn laagdrempelig, leerzaam en ook heel gezellig. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. Ontdek samen antwoorden. Je bent niet de enige; wereldwijd volgden meer dan 27 miljoen mensen al een Alpha. In Nederland en België al meer dan 300.000. Ga ook op ontdekking en meld je aan!

Alpha zal begeleid worden door de leiding van het Alpha Team, Ronny & Yvonne.

Hoe werkt het?

Alpha bestaat uit een serie meetings die elk 2,5 uur duren.

We beginnen gezellig met een heerlijke maaltijd.

Dan kijken we een korte video over het onderwerp van de avond.

Daarna praat je hierover door met je vaste groepsgenoten.

En: Alpha is helemaal gratis, inclusief boekje met een samenvatting van alle onderwerpen en ruimte voor aantekeningen.

Data & Tijden

Van harte welkom bij Alpha! Alpha duurt tien weken en gaat door op 2 locaties in Leuven.

Meld je hieronder aan. Je krijgt zo snel mogelijk een mail met alle informatie over de eerste bijeenkomst.

Een nieuwe Alpha zal starten op dinsdag 3 oktober 2023.

Wat is Alpha Online?

Alpha Online is een serie bijeenkomsten waarin je samen met anderen het gesprek aangaat over het leven en het christelijk geloof. Je bent welkom zoals je bent, of je nu wel, niet of een beetje gelooft. Er is alle ruimte om je vragen en ideeën te delen.

Hoe het werkt

20.00 – 20.15 WELKOM (ontmoeting)

Welkom en ontmoet nieuwe mensen.

20.15 – 20.45 KIJK (kleine films met grote ideeën)

Elke Alpha-bijeenkomst kijk je een video van 25 minuten. De video’s inspireren om meer vragen te stellen, niet om antwoorden te geven. Elke video behandelt een onderwerp van het christelijk geloof, zoals ‘Wie is Jezus?’ en ‘Bidden: waarom en hoe?’. Je kijkt de video lekker vanuit je eigen zetel met de link die we je toesturen.

20.45 – 21.15 BESPREEK (bespreek de vragen die er toe doen)

Het leukste moment van Alpha: na de video ga je in kleine groepen uit elkaar om in gesprek te gaan over het onderwerp van de avond. Deel je gedachten over geloof en het leven en hoor wat de rest denkt. Voel je vrij om te zeggen wat je wil!

Data & Tijden

Van harte welkom op de eerste bijeenkomst van Alpha! We willen het makkelijk voor je maken om Alpha te proberen, daarom starten we Alpha op de dagen en tijden hieronder. Alpha duurt tien weken.

Meld je hieronder aan. Je krijgt zo snel mogelijk een mail met alle informatie over de eerste bijeenkomst.

Een nieuwe Alpha zal starten op dinsdag 3 oktober 2023.

Interesse in Alpha